Tietoisku nro 1 – Olkanivel

Tiedätkö sinä, missä olkanivel on?

Ihmiskehossa luiden välissä on niveliä, mutta minkä luiden välissä on olkanivel?

Tutkimme olkapään toimintaa ja ohjasin asiakkaalle lapaluun liikettä, jolloin hän kysyi ”Miksi se lapaluu on niin tärkeä, kun vaiva on olkapäässä?” Niin. Peruskouluanatomiahan taitaa olla luokkaa ”ihmisellä on vartalo, pää, kädet ja jalat. Käsissä on sormet, jaloissa on varpaat ja sisäelimet ovat vartalossa.” Siinä se.

Onneksi meillä on demonstraatiovälineitä ja pystyimme katsomaan, miksi lapaluu on niin tärkeässä osassa, kun tutkitaan olkapäätä(=olkaniveltä). Vastaus alun kysymykseen kuuluu, että olkanivel on olkaluun ja lapaluun välissä! Siksi lapaluun asento ja liike on kirjaimellisesti sidoksissa olkapäähän.

Haluatteko lisää tämän tyyppisiä tietoiskuja? Laita viestiä info@fysioniska.fi